Yhteislenkit ja -harjoitukset

Maantielenkit sunnuntaisin kello 10

UP:n sunnuntai maantielenkit käynnissä

Lenkkien uutena lähtöpaikkana toimii Sporthammer pyöräliike (Vihdintie 1) Nummelan keskustassa. Lähtöaika lenkeille on aina klo 10.00. Lenkkien tarkemmasta reitistä ja kestosta kerrotaan vetäjän toimesta Facebookissa. Myös mahdollisista muutoksista pyritään tiedottamaan viimeistään edellisenä päivänä. Ajovauhti lenkeille sovitetaan ryhmäkoon, lenkin pituuden ja osallistujien toiveiden mukaan sekä sovitaan lähtöpaikalla. Yhteislenkeillä ei ajeta kilpaa ja ketään ei jätetä kesken lenkin.

Sunnuntai maantielenkkien keskinopeus on yleensä vaihdellut 27-32 km/h ja matka 80-120 km välillä. Erityisesti ajokauden alussa keskinopeus ja matka pidetään maltillisena.

Lenkit poljetaan Vihdin lähiympäristössä asfaltoiduilla teillä. Suosituksena lenkeille on maantie/cyclocross pyörä.

Lenkit suoritetaan ryhmäajona. Mikäli viime lenkistä on jo kulunut aikaa tai haluat kerrata ryhmässä ajamiseen liittyviä ohjeita, löydät ohjeita linkeistä ”www.kestavyysurheilu.fi/pyor…/3147-ryhmaeajon-perusteet-osa1”. Tutustua myös Turvallinen ryhmäajo artikkeliin ”ik-32.org/ilmo…/2008-2_turvallinen_ryhmaajo_jari_kulmala.pdf

Perusohjeita yhteislenkeille:
– Kypärän käyttö lenkeillä on pakollista.
– Tarkista pyöräsi kunto ennen lenkkiä. Varmista, että pyörä on turvallinen ajaa.
– Ota mukaan polkupyörän huoltovälineet (varasisäkumi, rengasmuovit, pumppu, monitoimityökalu). Harjoittele sisäkumin vaihtoa etukäteen. Kaikki ongelmat hoidetaan yhdessä ja saat apua ongelmatilanteissa.
– Ota puhelin/rahaa mukaan pyörän korjaamattoman vian tai onnettomuuden varalta. Lenkin vetäjä on varustautunut EA laukulla.
– Pukeudu sään mukaan. Varaa mukaan riittävästi juotavaa ja lisäenergiaa energiapatukoiden/-geelien muodossa. Lyhyemmillä lenkeillä ei ole aina mahdollisuutta täyttää juomapulloa kesken lenkin.
– Noudata annettuja ohjeita sekä yleisiä liikennesääntöjä. Muista, että yhteislenkillä edustat niin pyöräilijöitä kuin myös omaa seuraasi. Haluamme edistää pyöräilyä!
– Unohda soolosuoritukset. Lenkeillä liikumme yhdessä.
– Jos jäät kesken lenkin pois, ilmoita lenkin vetäjälle.

Huomio, että osallistut lenkeille omalla vastuulla ja huolehdit itse vakuutusturvastasi. Suomen Pyöräilyunioni ry:n jäsenseuran jäsenenä voit hankkia harrastajan fillaripassin. Lisätietoja löydät ”http://www.pyoraily.fi/lisenssi/

Nähdään lenkillä!

Maastolenkit lauantaisin kello 10

Ensimmäinen lenkki poljetaan 8.4.2017. Lenkkien lähtöpaikkana toimii Nummelanharjun hiihtokeskuksen parkkipaikka (Hiidenvedentie 30). Lähtöaika lenkille on aina la aamu klo 10.00.

Lenkkien reitistä ja pituudesta ei ilmoiteta etukäteen. Ainoastaan lähtöpaikan muutoksesta tai lenkkien peruutuksista tiedoitetaan. Ajovauhti ja lenkin pituus sovitetaan osallistujien toiveiden mukaan lähtiessä. Yhteislenkeillä ei ajeta kilpaa, mutta lenkit ovat vauhdikkaampia kuin peruslenkit. Lenkkien pituus on tyypillisesti 2.5-4 tuntia. Lenkit seuraavat pääasiassa Nummelan lähialueiden metsäpolkuja ja maastouria. Lenkeillä pyritään välttämään asfaltoituja tieosuuksia. Suosituksena lenkeille on vähintään etujousitettu maastopyörä ja lukkopolkimet.

Lenkeille osallistuminen vaatii aikaisempaa kokemusta maastopyöräilystä sekä kuntopohjaa.

Perusohjeita yhteislenkeille:
– Samat kuin maantielenkeillä.

Huomio, että osallistut lenkeille omalla vastuulla ja huolehdit itse vakuutusturvastasi. Suomen Pyöräilyunioni ry:n jäsenseuran jäsenenä voit hankkia harrastajan fillaripassin. Lisätietoja löydät ”http://www.pyoraily.fi/lisenssi/

Viikkotempo keskiviikkoisin kello 18.30

Kauden 2017 viikkotempot käynnistyvät 3.5.2017

Reitti on pituudeltaan noin 13 km. Lähtö tapahtuu Turuntieltä (110) Kahvimaantien risteyksestä. Reitti kulkee Turuntietä itään 3,3 km, jonka jälkeen käännytään oikealle Yöviläntielle. Yöviläntietä jatketaan 4,7 km ja käännytään jälleen oikealle Kahvimaantielle, jota jatketaan takaisin lähtöpaikalle.

Viikkotempo ei ole tarkoitettu pelkästään kisakuskeille, vaan se tarjoaa kaikille oivallisen tavan kilpailla itseään vastaan ja seurata kunnon kehittymistä kesän mittaan.